Over onze betaalverzoeken

 

 

Bedrijven >>


Heb je een betaalverzoek ontvangen?

Heb je een betaalverzoek ontvangen van een bedrijf of organisatie waar jji klant bent, verzorgd door Serrala of AcceptEasy? Maar heb je geen idee wie we zijn en hoe het werkt? Geen zorgen, we leggen het je graag allemaal uit.

AcceptEasy was een Nederlands softwarebedrijf dat in 2020 onderdeel werd van Serrala - een ander (en groter) softwarebedrijf. 

Onze oplossing verstuurt ieder jaar miljoenen betaalverzoeken, namens honderden merken. Daarmee kun je die bedrijven makkelijk en veilig betalen. Rekeningen, herinneringen en andere dingen. Bijna altijd met iDEAL, soms ook met andere betaalmethoden.

Zo simpel is het

1.  Bedenk of het allemaal klopt
Ben je klant? Kloppen je gegevens? Snap je waar het voor is? Ziet alles er netjes uit?

2.  Klik op de knop of link (vaak trx.ae/...)
Hiermee ga je naar onze betaalpagina, op transaction.acceptemail.com/... of transaction.accepteasy.com/... of het domein van jouw merk (bijvoorbeeld betalen.mijnmerk.nl/...)

3.  Betaal zoals je dat gewend bent
Met iDEAL via je eigen bank, of op een andere manier als die beschikbaar is.

4.  Klaar!
Je ziet vrijwel altijd meteen dat het gelukt is.


Onze betaalverzoeken gaan vaak via email. Steeds vaker bereiken ze je ook op andere manieren, zoals: SMS, de Mijn-... site van het bedrijf, de mobiele app, WhatsApp en zelfs via papier.

In al die berichten zit een link. In de vorm van een knop, een web-adres of een QR code. Via die link kom je op onze beveiligde online betaalpagina. In de adresbalk zie je dan ook een slotje staan, zoals dit voorbeeld op een iPhone:

image showing safe search bar

Die pagina is uniek voor jouw betaling. Die staat al helemaal voor je klaar, zodat je zelf geen gegevens meer hoeft in te vullen: hoeveel, aan wie, waarvoor, wanneer... en een nummer (Referentie) waarmee het bedrijf straks precies weet waar de betaling voor was. Daarom kun je meteen verdergaan met de betaling. Meestal met iDEAL. Soms (ook) met andere betaalvormen - zoals creditcard of PayPal.

Hieronder zie je een voorbeeld waar met Apple Pay wordt betaald. Na de betaling kom je terug op onze betaalpagina, die met een groene kleur aangeeft dat je betaald hebt. 

Apple Pay

Nieuwe Logo's

Binnenkort wijzigt de branding van de betaalverzoekjes een beetje. In plaats van dat het AcceptEasy logo op de betaalpagina en het wiebertje in het strookje en op de knop terugkomt, staat daar voortaan het Serrala logo. Ook zou het kunnen dat er een ander icoontje op de betaalknop staat, bijvoorbeeld het logo van een betaal methode of het logo van de partij aan wie je moet betalen.

Hieronder een aantal voorbeelden waarop die nieuwe branding te zien is.

Nieuwe landingspagina
Nieuwe banner en knop

Lees de veelgestelde vragen

Meer weten? Door op onderstaande vragen te klikken vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen. 

Ik zie AcceptEasy en AcceptEmail en Serrala. Hoe zit dat?

We begonnen ooit als AcceptEmail, en werden rond 2018 AcceptEasy omdat onze betaalverzoeken via allerlei kanalen mensen bereiken. In 2020 werden we onderdeel van Serrala, dus zo heten we nu. De woorden en merken AcceptEmail en AcceptEasy met hun blauwe kleuren verdwijnen steeds meer, maar zie je voor nu bijvoorbeeld nog wel in het web-adres van de betaalpagina en deze website.

Hoe weet ik of de betaling gelukt is?

Ten eerste merk je dat meestal al bij het autoriseren van de betaling (in bijvoorbeeld je online of mobiel bankieren). Daarnaast geven we het duidelijk aan op de betaalpagina (met een groene kleur en een melding). Tot slot kun je het meestal ook zien aan het betaalverzoek waarmee je begonnen bent: de knop of strook is groen geworden als je het betaalverzoek opnieuw opent.

Mijn betaalverzoek heeft een rode knop of strook. Wat betekent dat?

Een rode knop of strook betekent dat de betaaltermijn van het verzoek verstreken is. Simpel gezegd: je bent te laat. Je kunt dit betaalverzoek niet meer betalen. Meestal zorgt het merk nu voor een nieuwe herinnering (of aanmaning) om alsnog te betalen.

Ik zie een knop met “Betaal Later” of iets dergelijks. Hoe werkt dat?

Bij veel rekeningen heb je meerdere weken de tijd om te betalen. Veel mensen willen daarom wachten tot het echt nodig is. Maar daardoor vergeten ze het ook vaak weer. De “Betaal Later” optie zorgt er voor dat we het betaalverzoek enkele dagen voor de deadline nog een keer naar je versturen. Zodat je het niet vergeet.

Ik heb een vraag over de rekening. Met wie moet ik contact opnemen?

Het kan voorkomen dat je het niet eens bent met een betaalverzoek, of niet begrijpt waarvoor je het betaalverzoek ontvangt. Neem dan contact op met het merk namens wie wij het betaalverzoek hebben verstuurd. AcceptEasy verzorgt slechts het bericht met de koppeling naar de betaling. Waarom en hoeveel je moet betalen is niet aan ons.

Wanneer staat het geld op de rekening van het merk?

Dat verschilt: gaat het naar dezelfde bank. is het een werkdag of juist een feestdag. Maar dat maakt eigenlijk niet uit: AcceptEasy geeft meteen een seintje aan het merk als je de betaling autoriseert. Ook al zou het geld er nog een dag of langer over doen. Daarmee is altijd meteen duidelijk dat je op tijd was.

Ik heb een betaalverzoek via email gehad, maar ook via SMS. Welke moet ik gebruiken?

Dat maakt niet uit. Als de referentie (het betaalkenmerk) hetzelfde is zien we dat het om hetzelfde betaalverzoek gaat. De status van beide versies springt op “Betaald”. Je kunt dus nooit per ongeluk twee keer betalen. En het is overal duidelijk of je betaald hebt.

Ik heb een betaalverzoek via email gehad, maar zie hem ook in de klantomgeving en/of de mobiele app van het merk. Welke moet ik gebruiken?
Dat maakt niet uit. Als de referentie (het betaalkenmerk) hetzelfde is zien we dat het om hetzelfde betaalverzoek gaat. De status van alle versies springt op “Betaald”. Je kunt dus nooit per ongeluk twee keer betalen. En het is overal duidelijk of je betaald hebt.

Kan ik de betaling ook los overmaken via internetbankieren?

Ja, dat kan. Gebruik dan dezelfde referentie (betaalkenmerk), zodat het merk weet waarvoor de betaling is. Anders kan het lang duren of niet lukken om de betaling te koppelen aan de rekening. En dat kan weer voor problemen zorgen. Als je betaalt vanuit het AcceptEasy betaalverzoek gaat het altijd zeker en meteen goed.

Betaal ik dus eigenlijk aan Serrala?

Nee. Je betaalt direct aan het merk. Serrala raakt het geld niet aan. Wij zorgen er alleen voor dat alles op een presenteerblaadje aan jou wordt voorgeschoteld, zodat jouw betaling snel en foutloos bij het merk terecht komt. Bij sommige betaalmethoden (zoals creditcard) kan het wel zo zijn dat het bedrag eerst naar een zogeheten Derdengeldenrekening van een betaalprovider gaat. Dit zie je ook veel bij webshops; het geld komt vanzelf bij het merk terecht waarvoor we werken.

Kan ik bij jullie uitstel van betaling of een betaalregeling aanvragen?

Nee. Dit moet je doen bij het merk namens wie wij het betaalverzoek hebben verstuurd. Voor sommige merken bieden we in de betaalverzoeken wel de mogelijkheid om in delen te betalen. Dit zie je dan vanzelf.

Dit werkt echt superhandig. Kan ik Serrala ook voor mijn bedrijfje, vereniging of stichting inzetten?

Ja en nee. Voor jouw organisatie (en voor ons) wordt het pas interessant als je een flink aantal betaalverzoeken verstuurt. Als dat er niet minstens 1000 per jaar zijn is het zelden de moeite en de kosten waard. Tenzij het (bijvoorbeeld) om flinke factuurbedragen gaat.

Het betaalverzoek is voor een machtiging. Hoe werkt dit?

Onze betaalverzoeken worden ook ingezet om een machtiging voor automatische incasso af te geven. Door 1 cent of de eerste termijn met iDEAL te betalen keur je de machtiging goed, en weten we meteen het IBAN-nummer van de bankrekening waarvan het merk kan incasseren. Ook weten we meteen zeker dat je eigenaar van die rekening bent. Simpel en veilig dus.

Ik kwam jullie betaalverzoek in mijn Spam tegen. Hoe zit dat?

AcceptEasy doet er veel aan om dit te voorkomen. Het gebeurt ook weinig en steeds minder. Onze opdrachtgevers moeten daar ook iets voor doen. Geef ons dus een seintje via contact@accepteasy.com als ons betaalverzoek bij jou als Ongewenste Email werd gezien, en dan gaan we er mee aan de slag. Let ondertussen wel op of het echt een AcceptEasy betaalverzoek was. Stuur hem ook dan naar ons door!

Ik heb het bedrag zelf overgemaakt, dus niet via jullie betaallink. Wat nu?

Dat is geen probleem. Onze opdrachtgever ziet het geld vanzelf binnen komen, en als de gegevens correct zijn wordt die betaling netjes gekoppeld aan de rekening waar de betaling voor is. Dit kan echter wat langer duren, en deze informatie komt vaak niet bij ons terecht. Ons betaalverzoek blijft dan betaalbaar (de kleur blauw) tot de vervaldatum (dan wordt hij rood). Ook kan het daardoor gebeuren dat ons systeem je automatisch het betaalverzoek nog een keer stuurt, enkele dagen voor de vervaldatum. Deze kun je dan negeren.

Vanuit onze betaalverzoeken betalen is handig, ook omdat de betaling daarmee meteen automatisch aan de rekening gekoppeld blijft. Je kunt geen fout maken in bedrag, factuurnummer of het IBAN-nummer. Bij zelf overschrijven maken mensen regelmatig fouten, en moet onze opdrachtgever uit gaan zoeken waar de betaling voor bedoeld was.

Ik heb het bedrag zelf overgemaakt, maar kreeg toch nog een kopie van het originele betaalverzoek. Waarom?

Als je zelf via je bankapp of internetbankieren een overschrijving aanmaakt komt het geld ook bij onze opdrachtgever binnen. Deze informatie komt echter meestal niet, of niet snel, bij ons terecht. Daarom kan het gebeuren dat ons systeem je toch automatisch het betaalverzoek nog een keer stuurt een paar dagen voor de vervaldatum. Deze kun je dan negeren.

Hoe weet ik of het een echt betaalverzoek is?

Betaalverzoeken die wij verzorgen bevatten vrijwel altijd gegevens die een fraudeur vrijwel nooit kan weten - zoals je naam en je klantnummer. En, die gegevens zie je ook op de betaalpagina die we speciaal voor jouw betaling klaarzetten. Ook dat is voor een fraudeur heel erg lastig na te maken. Als je via iDEAL netjes in je bank-omgeving terechtkomt, kun je ook nog controleren dat jouw leverancier echt de Begunstigde is voor de betaling. 

Dat zijn de belangrijkste dingen waar je zelf op kunt letten. Achter de schermen doen wij er ondertussen nog van alles aan om fraudeurs te bestrijden.

Hoe kan ik een acceptemail betalen?

Staat je vraag er niet tussen? Stuur je betaalverzoek mét je vraag door naar contact@accepteasy.com, dan weten we meteen om welke merk het gaat en kunnen we je sneller verder helpen.

Zelf uitproberen? Doe de demo

Precies weten hoe het werkt? Vul je email-adres in en ontvang een echt betaalverzoek voor 50 cent. Kies voor iDEAL om een echte betaling te testen, of een demo betaling om alleen het concept te zien. Let op: als je echt betaalt krijg je de 50 cent niet terug!

Als je na betaling de email weer opent of ververst, springt de betaalknop van blauw naar groen en wordt ons betaalverzoek jouw betaalbewijs.